maanantai 3. lokakuuta 2011

Oikealla nimellä vai nimimerkillä

Kun kirjoittaa nettiin kannattaa miettiä minkä nimen laittaa allekirjoitukseksi, oikean nimen vai nimimerkin. Hyötyjä ja haittoja kannattaa vertailla, ettei tule katumapäälle.
   Kun kirjoittaa oikealla nimellä, toiset tietävät kuka tekstin on kirjoittanut eikä ehkä niin helpolla laita nettiin mitä vain. Toisaalta oikealla nimellä nettiin kirjoittaneen henkilön muut tiedot saattavat olla helppoja saada ja se saattaa olla monella tapaa vaarallista. joskus tästäkin voi olla hyötyä, vaikka työpaikan tai opiskelukaverien saannissa. Facebook on yksi hyvä esimerkki nesissä olevasta sivusta, jossa ihmiset esiintyvät oikeilla nimillään.
  Nimimerkillä kirjoittaesssa, henkilöllisyys pysyy salassa ja saatat luulla että nyt voitkin kirjoittaa mitä haluat. Näin ei kuitenkaan ole. Nimimerkki suojaa sinua henkilöllisyytesi paljastumiselta, mutta saatat menettää hyviä tilaisuuksia. Nimimerkkejä käytetään usein keskustelusivuilla, ja minä esimerkiksi blokissani.
  Käytä aivoja niin tiedät kannattaako käyttää nimimerkkiä vai oikeaa nimeä.

5 kommenttia:

  1. Hieman epämääräinen viittaus "saattaa olla monella tapaa vaarallista". Vaarallisuus riippuu varmaan asiasisällöstä. Asiallisen tekstin kirjoittaminen omalla nimellä tuskin aiheuttaa mitään negatiivista.

    Hyvä tuo hyötynäkökohta. Nykyään työnantaja saattaa bongata hyvän työntekijän netistä tämän verkkopersoonan perusteella.

    VastaaPoista
  2. Oot pohtinut aika monipuolisesti aihetta :). Hyvä!

    VastaaPoista
  3. rkrsome: Jos joku vainoaa toista ihmistä. Hän saattaa tuntea tämän henkilön nimen perusteella ja teksteissä saattaa tulla ilmi esim. asuimpaikka.

    VastaaPoista